Pressure tac

Pressure Tac is een bijzonder etiket zonder rugpapier met een speciale belijming die alleen plakt als de rugzijden tegen elkaar worden gedrukt (pressure). De labels zijn na gebruik eenvoudig te verwijderen, ideaal bij gebruik op rolcontainers, retourkratten etc. in uw distributie centrum.

Oplossing distributiecentrum (DC)

Doordat wij de mogelijkheden van thermal transfer printers en hun toepassingen goed weten in te zetten, kon Top Label Printers een probleem oplossen van Nederlands grootste supermarktketen.

Vanuit de 6 DC's (distributiecentra) worden alle winkels (ongeveer 700) iedere dag bevoorraad met rolcontainers. Die worden in de DC's door voice-pickers gevuld. Iedere rolcontainer wordt voorzien van een label nadat de pickorder gereed is. Op dit etiket wordt een unieke barcode en enige variabelen geprint. Voorheen werd er een 'sticker' gebruikt wat tot vervuiling op zowel de rolcontainers als de vloer (rugpapier glad als een bananenschil) leidde. Om de vervuiling tegen te gaan en HACCP complient te zijn, is Albert Heijn overgestapt op Pressure Tac. Echter liepen de toenmalige thermal transfer printers regelmatig vast op de Pressure Tac.

Na grondige analyse van de printproblemen, heeft Top Label Printers de oplossing uitgedacht in samenwerking met medewerkers van AH. De near-edge Avery-Dennison/Novexx-Solutions printers staan in een speciaal ontwikkelde kast, waar de etiketten in een opvangbak vallen, zonder dat er aan getrokken kan worden. De near-edge techniek zorgt ervoor dat in stilstand de printkop los komt van het etiket. De printers hebben een folie bespaar systeem dat voor een besparing zorgt van 30% printfolie. Deze besparing zorgt voor een snelle Return of Investment. Na uitgebreid testen hebben wij akkoord gekregen op een uitrol in alle DC's. Hier draaien de printers nu reeds 10 jaar naar volle tevredenheid van Albert Heijn.

Novexx Solutions wint de 2017   AIM AIDC Case Study Award dankzij de oplossing die wij ontwikkeld hebben met de 64-04 printer van Novexx Solutions.

Wilt u meer weten over Pressure tac? Neem contact op met Top Label Printers voor een vrijblijvende kennismaking, bel (030) 6000 309 tijdens kantooruren of vul het contactformulier in.

Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac
Pressure tac